September 04, 2014

Whatt

Im such a loser. I should work harder!

August 30, 2014

Piu Piu Piu

Just found a mesmerizing song which I think will be the best song for my future wedding video which I pun taktahu bila hahahahahahhahaha stupid isnt it. Kbye


"Don't Find Another Love"
Won't you tell me what you want from me
Don't you know I'd walk across the sea
Just to be with you
Just to see it through

You can find me on the edge tonight
You could talk me off the ledge tonight
If you wanted to
Don't you want me to

Please don't find another love
Please don't find another love
Please don't find another love when I'm away
Now our signals breaking up
A satellite is not enough
Please don't find another love when I'm away

I could promise you're the only one
We could walk into the setting sun
If you wanted to
I'll follow you

Take a little and you turn away
Such a wicked little game to play
And I'm just a fool
How could you be so cruel

Please don't find another love
Please don't find another love
Please don't find another love when I'm away
Now our signals breaking up
A satellite is not enough
Please don't find another love when I'm away

I'm losing my senses
I'm falling apart for us
Now I'm defenseless
I'm falling in endless love

So please don't find another love
Please don't find another love
Please don't find another love when I'm away
Now our signals breaking up
A satellite is not enough
Please don't find another love when I'm away

August 24, 2014

Haengbok-ke !

Sebab mimpi yang best petang tadi maka mood aku sangat baik. I was myself, my usual self in the dream. Sejak balik dari Tahan aku macam dah semakin happy pulak. Sampai kekadang aku rasa kena control sikit haa sebab selalunya dah happy sangat akan jadi benda buruk pula Oh no noo.


August 20, 2014

Yang di idam-idamkan

Nak capai semua ni aku kena jadi kaya okay. Ni kiranya ultimate wish jugak la. Can I have just an unlimited cash in my hand hahahahaha syoknya. Ada orang cakap aku materialistik okay aku admit tapi aku tak kikis duit orang okay aku kikis duit sendiri lepastu menangis di hujung sem sebab papa kedana takda duit lansung like lansung takda. Sangat menyedihkan. Thats why aku sangat sayang Suha sebab dia lah teman kais pagi makan pagi aku.

Sebenarnya nak tulis wishlist dalam belog kitew hik. Like please lah ada 40 orang baca ni lepastu doakan aku. Aku ni boleh lah dikategorikan sebagai seorang yang pemalas lagi suka tidoq malas berusaha Nauzubillah maka aku sangat bergantung kepada Allah Taala. Kadang-kadang aku rasa aku lulus semua paper exam pun sebab Allah nak bagi peluang kat aku, aku rasa doa aku dimakbulkan, aku rasa sebab ayah aku cikgu so anak murid dia ramai doakan dia terkena tempias kat aku sekali sebab aku malas gila study lepastu dalam kelas aku asyik tidoq. Aku ada banyak gila gambar tengah tidoq dalam kelas siap ada album sendiri. Gambaq aku tidoq jugak selalu dijadikan icon group whatsapp kelas mahupun kelab. Apapun terima kasih Ya Allah sebab luluskan aku semua paper sem ni Alhamdulillah sangat-sangat. Hubungannya adalah aku rasa doa-doa tu yang banyak membantu, sebab usaha aku sikit sangat rasanya. Nak kata genius photographic memory memang tak la. Macam ajaib tau, miracle happened you know. Thank you Allah thank you.

1. New phone.

I love my C3 I swear but I need another new phone sebab battery henfon ni masyaAllah mencabar kesabaran hati nurani aku betoi lah. Tapi nak iphone, nak yang mahal ja kan. Tah la rasa mcm satu kepuasan bila tengok iphone. Aku dulu kerja cashier sebab nak beli ni tapi terpaksa lupakan dulu hasrat ni sebab dapat masuk degree and nak guna banyak duit.

Aku dah guna C3 ni dah 4 tahun kot (masuk tahun ni), Nokia seriously has the best quality of all tapi nokia takda instagram kan so taknak la hehe ntah apa-apa aku terjebak addicted dengan instagram ni. Semua benda aku nak post gambaq kan.

Aku beli dulu henfon ni RM500 kot mahal kot. Kaya jugak aku dulu. Kami adik-beradik semua beli henfon guna duit sendiri. Eh tak sebenarnya adik-adik aku ja macamtu, aku sebab anak sulung henfon semua daddy sponsor kecuali C3 ni rasanya aku bayar half. My siblings are all so independent zzzz.

2. Beg hiking.

Nak beg nak beg nak naik gunung. Tapi mahal like satu beg 50 liter can cost about RM500+. Nak beli yang tak ori ramai orang marah sebab nanti effect tulang belakang. Yes faham sebab nak bawak jalan berhari-hari kan. Well now Im so in love with the outdoor activities aku tekad nak beli tapi entah bila. Sebab rasa bersalah pinjam beg orang. Haritu naik Gunung Tahan seminggu aku pinjam beg Fedy, naik Rajah pun bawak beg dia. Besttt Jack Wolfskin 60l RM450 rasanya. Affordable la kan tapi aku taktau la afford ka dak takut akhir sem kais kais ja lagi.



Ada bunga specially untuk girls.


3. Makan sedap-sedap

i) Dubu-dubu Mid Valley
Sem depan rasa nak pi jalan-jalan cari makan dengan Suha and Aten, mungkin patut paksa Ain datang Shah Alam sekali. Nak pi Dubu-dubu kat Mid Valleyyyyy makang makanan Korea syoknyaaaaaa

ii) Chillis
Nak makan steak lagi boleh lah makan makanan mahal sesekali.

iii) William
Omg aku suka gila William dah pernah pi makan dua kali tapi tak pernah ambik gambaq. Semorang yang aku tau pernah pi William akan suka William.

iv) Seoul Garden
Its our favouritas placee to eat. Buffet so boleh makan sebanyak mana pun oh I love buffet so damn much.

Ni lah Suha. Nama penuh Suhandran.

I miss the food :(

4. Naikkan pointer
Nak grad dengan dua bintang ** sebab tiga bintang memang mustahil imposibel nak mampoih. Kurangkan aktiviti berpersatuan, but I wove my Kewab Wekweasi huu

5. Berjimat tahap gaban
Baru ja kat atas wishlist semua nak makan mahal ni nak berjimat pulak kan. Tu sesekali ja like sebulan sekali ka hari lain makan nasi putih and teluq dadar ja tau wani tauuu! Sem depan dah duduk kolej (tolong lah dapat) nak bawak periuk nasi. Nanti Suha masakkan sebab aku hmm, busy. Kah!

6. Complete set of stationery.
Aku sangat clumsy suka hilangkan barang so aku decide untuk tak beli banyak alat tulis. So far aku ada sebatang pen biru, okay tu ja aku ada. Tu pun asyik hilang nasib baik aku beli banyak pen guna Baucer Buku tapi pergi kelas bawak satu ja pen untuk mengelakkan dari pen tersebut hilang. Bravo wani bravo you are so wise. Oleh sebab aku sangat jeles tengok orang yang ada complete set of alat tulis maka sem depan aku kena lengkapkan semua dan ke kuliah kita segera! Sem ni masa exam aku guna plastik ja as a pencil case and alatan lain semua Suha yang sponsor a.k.a pinjamkan tapi jadi hak aku sebab aku pinjam tak reti bagi balik.

7. Kasut Converse
Sem depan nak pakai sneakers pi kelas. Acah-acah gadis outdoor yang tidak sukakan kegirlian,okay sangat tipu aku sangat kegadisan tak suka movie ganas tengok love story ja okay tak relate. Okay la tutup aurat gitu kan sebab aku tengok pegi kelas budak laki ja pakai kasut gitu siap stokin. Aku hmm hmm. Penghijrahan sangat zzz

My fav yang biru tu. Lawonya ish


8. Bercakap lemah lembut
Ini juga sooo ultimate wish. Aku rasa aku tak la ganas mana tapi tak la lembut mana tapi jeles tengok gegadis yang cakap lembut ja aku pun cair macam Mira Filzah cakap tu omg cantiknya dia. Sebab ramai laki yang macam tak anggap aku perempuan like whyyy sobs I pakai tudung where else not perempuan in me I no carut-carut also I no jalan kengkang kat mana lagi nak perbaiki ni kat manaaa. Meroyan pulak.


Cukup lembut tak? kah!
9. Conquere more gunungs and habiskan G7
InsyaAllah moga dikurniakan kesihatan yang baik dan semangat yang tak pernah pudar.



For sure more and more and moreeee wish to come across my mind dan diharapkan semuanya dapat ditunaikan sebelum jantung ini berhenti berdegup. Panjang pulak aku tulis nampak sangat bosan. Sebelum tu sebelum tuuuu

YA ALLAH YA TUHANKU YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PEMURAH. SEMOGA SEMUA HAJAT WANI MENJADI KENYATAAN DAN SEMOGA WANI JADI KAYA LAGI CANTIK SERTA BAIK BUDI PEKERTINYA AMINNN

Kbye hehe Assalamualaikum


August 19, 2014

Nothing better to do.


We actually took a total of 143 pictures tapi untuk kesejahteraan bersama eloklah aku takyah letak semua (tapi dalam instagram dah letak semua)zzzz sebenarnya tengah tunggu mama bersiap nak balik dari rumah makjang. She took a really long time sampai adik bongsu aku tertidoq so apa lagiiiii kita selpie tapi ni webcammie heh guna webcam laptop Cami lawa gak laptop Acer ni.

BTW harini birthday adik bongsu kesayangan kite, kite tak lupa pun lupa nak tulis dalam belog ja harap nanti dia discover belog aku lepas rasa terharu.

Dear my baby brother Suhair, HAPPY BIRTHDAYY to youuuu I love you to the moon sun jupiter uranus and back to earth I love you present tense past tense.


Ni gambaq tahun bila tah sekarang dah tak gemuk dah kurus tinggi dari hakak. Puberty hits him well. Dah handsome dah hakak tengok sekarang. Stay the innocent and nice you babayh. Hes forteen.


August 12, 2014

Tebu yang manis.

Tebu tahu tak tebu?
Ha ini tebu tadaaa. Ada ka orang taktau tebu. Noob angat taktau. Ceritanya dengan tebu ni sebab gunung pertama yang aku jejak is the Gunung Tebu. So bila aku dengaq ja nama gunung ni aku macam bayang gunung hutan yang dipenuhi dengan tebu.
*Bayangan*

Rupa-rupanya takda satu pun tebu yang dijumpai kat situ choyyy ! Tu jugak first program aku dilantik jadi AJK Makanan. Kalau nak tau aku tak pernah pegang jawatan lain selain AJK Makanan sepanjang aku dalam Kelab ni tapi yang tu cerita nanti okay. Event ni jadi pada Oktober 2013. Oleh sebab aku baru masuk kelab ni so aku awkward dan blur dan sangat kalut. Risau nak mampoih takut bebudak ni tak cukup makan and so on lagi. 

Tak ingat dah exact tarikh bila pergi tapi minggu yang sama dengan raya haji so raya de tebu la namanya. Gambaq pun tak berapa ada sangat ada sikit ja. Basically ambik masa 4 jam nak sampai puncak, rasanya la. Kami bermalam kat puncak semalam. Esoknya turun balik. 

Menu dia sangat best hoccay tengok lah sapa tukang masak. 

Heh okay tipu ja sebab program ni takda bajet maka kami makan sardin and teluq dadar ja. Sebab aku noob aku letak semua telur dadar padahal boleh ja kan makan telur blackpaper ka sardin goreng ka pasaipa la hang wangiaw pasaipa. Sebab pengarah kata nak simple kot hehe. So far ni satu-satunya program yang makan sardin dalam sejarah kelab. Hm.



Ni masa baru sampai kat puncak. Happynya weols. Semua orang kat dalam gambar ni first time naik gunung. Newbie gitu.

Aku tak bawak kamera masa ni (memang takda pun) Henfon pun cokia saja. Lps tu aku tak baik sangat dengan orang yang bawak kamera huhu. Maka gambar takda sangat lah. TAPIIII TAHUKAHH ANDAAA kat Gunung Tebu ni, kat kaki gunung ada satu air terjun yang sangat lah cantik mak ai, biru gitu ayaqnya ibarat blue lagoon. SERYES SERIOUS.



Lawo gilos kan. Gambaq ehsan google.

Yang pertama ni tak akan dilupakan. First time tidoq atas ground. Lepastu malam tu hujan pulak tu. Sejuk nak mam ler aku pulak takdak windbreaker or any sweater pun harap sleeping bag ja. Then tempat kami tidoq tu macam slope sikit maka tergelungsur ke bawah la aku malam tu asyik berjaga dan naik kembali. zzz. Pentingnya pemilihian tempat tidur okay.

Bagi aku yang paling best dalam trip ni masa atas bas sebenaqnya sebab spend masa dari Shah Alam ke Besut tu dalam 12 jam kot (yaka) sebab jam nak raya sama. Masa pi tu elok ja aku rasa semua behave ja tapi masa balik Ya Allah punya la bising sampai pakcik bas tu pun stress rasanya sebab dia asyik kuatkan volume radio tapi bila kami bising jugak dia tutup lampu pulak. Mau taknya dah la besaq masing-masing boleh pulak dok lari dalam bas tu gelak memang kuat la masing-masing. Walaupun baru turun gunung sepatutnya penat ni dak hyperactive semua hahahaha oh bestnya aku suka roadtrip.

Eh tu ja la pengalaman pertama kali naik gunung tak da cerita pasal trekking pun sebab tak ingat sangat banyak ingat pasal management jd AJK Makanan Gunung ja. Do's and Dont's hahaha acah perform tapi next gunung hancus jugak *nangis*

Hm bye. Hhahahahahah toodles !



August 09, 2014

First time yang mengujakan.


Do you believe in falling in love at first sight ? Cause I did. Hee with hiking. It is so meletihkan and the sweat will run all over your body but you just cant stop. This is when I first tried hiking at Bukit Tabur

We started at 2am and its all dark. I remembered being all excited for this we bought new headlamp and I even bought new sportshoes ! hehe. Its in 2013, October I think. 


Siang

Malam

The view was magnificient. And the experience. 

Bukit Tabur best gila tapi trek dia sat ja la sejam lebih or dua jam macam tu. Tapi mencabar okay sebab trek sempit and kiri kanan gaung so aku asyik mengucap ja almaklum lah first time macam-macam aku pikiaq. Ni join under trip Kelab yang aku sangat suka hewhew. 

#throwback